Mikor kezdődik az Újév?

Mikor kezdődik az újév?

Biztosan igaz, ha rögtön azt gondolod, hogy január elsején?

Sokat foglalkoztatott ez a kérdés eddig is, mert nehezen tudtam azonosulni ezzel a konvencióval. 

Hogy miért? 

Mert az év kezdete a legfontosabb időszaka a Tarot-elemzésnek és asztrológiai tanácsadásoknak. 

Ilyenkor minden évben sokan jöttök el hozzám, mert egy sor különleges rakást csak ilyenkor szabad, érdemes elvégezni. 

Ezért nagy felelősség számomra, hogy pontosan határozzam meg azt az időszakot, amikor ezzel tudunk foglalkozni.

Tehát újév...

A Gergely-naptár egy mára szabvánnyá vált időszámítási rendszer, ami mellett számos kultúra meghagyta a maga időszámítását is. Nem véletlenül! A felülről érkező rendelettel ellentétben az ősi kultúrából hagyományozódó ritmus sokkal inkább megfelel az adott közösség életformájának, hitvilágának, ünnep-renszerének és hétköznapjaik ritmusának. Csodálatos példáját láttam ennek Balin, mennyire más ott az idő fogalma és az élet ritmusa.

Az egyik legjelentősebb, ami a világ népességének kb. egynegyedét érinti, a Holdnaptár és a Holdújév megünneplése. Ez egyben tavaszünnep is. A mi naptárunk szerint minden évben valahol január 21-e és február 21-e között ünneplik. Ünnepeljük mi, buddhisták is. 

Mivel a Holdnaptár csodálatos összhangban áll a természet ciklusaival, legyen szó akár az óceánok mozgásáról, a mi női ciklusunkról, vagy a természet változásairól, az ezoterika is szívesebben használja, mint a hivatalos Gergely-naptárt.

A Tarot pedig az ezoterika Királyi Útja. A kevesek számára ismerhető, közönségtől elzárt tanok (ezoterika) legnemesebb formája.

Az idén végre döntést hoztam. Nehezen, hiszen olvashattátok már január elején is, hogy várlak titeket, de elárulom, nem nagy meggyőződéssel tettem ezt, csak hát annyian hívtatok....

És akkor ágynak dőltem. Úgy lebetegedtem, mint már évek óta nem....
 

 Itt is külön köszönöm azoknak a megértését, akiknek le kellett mondanom az időpontját! Nagyon sajnálom!
 

Szóval, amit nem tudtam agyaskodással eldönteni, azt bölcsen eldöntötte helyettem egy bennem lakozó sokkal nagyobb erő... Így, ha akaktam volna, sem tudtam volna dolgozni....

Meg kell várnom a Holdújévet :)

Van még egy kiváló alkalom minden évben, amivel eddig is sokan éltetek, a születésnapotok! Az is egy új év, igaz? :)

Ez az úgynevezett szolár horoszkóp, amit szintén kombinálok a Tarot-kártyával is. A szolár horoszkóp a tradicionális asztrológiában azt mutatja meg, hogyan tudjuk a születési képlet potenciálját abban az évben legjobban megélni, milyen témák, energiák mozgatják az adott évet. A szolár Nap házhelyzete mutatja meg, az adott évben milyen témák kerülnek fókuszba, melyik terület hoz tanulnivalót, hol nyílik lehetőség tapasztalatszerzésre.

Ha te is egyetértesz velem és neked is a tavasz hozza meg az újévet, a megújulást, vagy érzed, hogy minden születésnapod és új éved hoz valami mást és érdekel, hogy mi lehet az,

keress meg, fordulj hozzám bizalommal!

 

Újévi rakásokkal február 5 és 21 között 

Várlak szeretettel!  

Fehér Orsi