MoonlandHoldfölde volt aznap a következő állomás. Ez a neve: Moonland :) Tényleg holdbéli táj. Egy hatalmas őstó formálta a gigantikus völgyek kőzetét jóval emberemlékezet előtt… A Drikung-Kagyü hagyományvonal története szerint az indiai tudós, Naropa, jógikus képességével létrehozott egy tavat, amely megtöltötte a völgyet. Majd amikor az kiszáradt, a helyén létrehozták a Lamayuru kolostort...

Hegyfokán álló kolostor, áldás, teameghívás, lassan fogynak a kilóméterek… Az ablakon kibámulva annyi a látnivaló, hogy belezsibbad a szemem, elfelejtek még pislogni is.

A gépóriások kisebb vándorokkal is osztoznak a hegyi utakon. Rengeteg a Royal Entfild, nagy pakkokkal megrakva komótosan, de elszántan halad a célja felé. Sokan túráznak motorokkal ezeken az utakon, minden tiszteletem az övék! Egyik kolostornál pihent egy csapat. Motorosruhában mind olyan egyforma és a fiúk se túl nagy darabok, de feltűnt egy gyanúsan kerek csípő és karcsú derék az egyik motor melett. Nem bítram ki, oda kellett mennem, meg kellett néznem, hogy tényleg? Egy lány? A Himalája sziklás, szakadékos, vízátfolyásos útjain? Itt a tisztelet csodálattá transzformálódott bennem és ezt meg is osztottam vele :) Leh fölött jártunk már, közel 4000 m magasan, ők Mumbaiból indultak sok-sok nappal azelőtt… Nagyon szóhoz sem jutottam a törékeny, mosolygós lány láttán… Inkább lefényképeztem a motorjával :)